Οι πιο cheesy ταινίες για τον γάμο… και τα νυφικά τους!

bridewarsnyfika

ΟΚ ΟΚ το παραδέχομαι… Κι εγώ εχω δει ταινίες στο Star Κυριακή απόγευμα ή, ακόμα χειρότερα, στα Village, ενώ αναρωτιέμαι.. “τι κάθομαι και βλέπω;;”  Η υπόθεση μπορεί να μην είναι και το δυνατό τους στοιχείο, αλλά κατα ένα περίεργο λόγο σε προκαλούν να τις δεις και να τις χαζέψεις απο την αρχή μέχρι το τέλος… Θες η μελό διάθεση, θες η έλλειψη βαθύ στοχασμού, θες τα φορέματα, θες τα ποπ κορν, οι ταινίες με θέμα τον γάμο μας αρέσουν!  Είναι όμως κάποιες που ξεχωρίζουν… γιατί πέτυχαν τη συνταγή: την κατάλληλη δόση σε κλάμα, γέλιο, κρίση, ρομάντζο, άγχος, όνειρο, τρέλα, Αμερική! Αυτές είναι οι απόλυτες ταινίες με θέμα τον γάμο:

Και… Ξεκινάμε… Top 5! (εχμμμ.. τελικά έγινε Top 4 για να μη σας κουράσουμε…)

1. Ο μπαμπάς της νύφης, 1991

Σενάριο: Η ταινία αποτελεί remake της ομώνυμης ταινίας που γυρίστηκε το 1950 με πρωταγωνίστρια την Elisabeth Taylor. Ένας μπαμπάς (Steve Martin) παντρεύει το κοριτσάκι του.. Όμως δεν θέλει και πολύ να το αποχωριστεί. Η ταινία είναι κωμμωδία και δείχνει όλα τα ευτράπελα της προετοιμασίας ενός πλουσιοπάροχου Αμερικάνικου γάμου με τον Steve Martin να κάνει διάφορες γκάφες. Υπήρξε και Sequel (Μπαμπάς της Νύφης Νο2, 1995) το οποίο όμως πήγε άπατο.

Το νυφικό:  Ένα υπέροχο δαντελένιο νυφικό του οποίου τον σχεδιαστή δεν μπόρεσα να βρω. Όσο για τα παπούτσια;; Αθλητικά!

2. Η νύφη το σκασε (1999)

Σενάριο: Ένα δοκιμασμένο δίδυμο πρωταγωνιστών (Richard Gere και Julia Roberts) που όμως, αυτή τη φορά δεν απογείωσε το σενάριο: Ένας δημοσιογράφος κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με μια νύφη που έχει εγκαταλείψει ουκ ολίγους συντρόφους της στα σκαλιά της εκκλησίας. Τη συνέχεια… μπορείτε να τη φανταστείτε… (δεν θέλει και πολύ φαντασία!)

Το νυφικό: Δεν είναι ένα… Είναι πολλά.. Η Maggie (Julia Roberts) πειραματίζεται με διάφορα στυλ της εποχής. Στο τέλος όμως παντρεύεται τον πραγματικό αγαπημένο της με ενα κλασικό, παραδοσιακό νυφικό:

3. BrideWars (Νύφες σε πόλεμο), 2009

Σενάριο: Δύο παιδικές φίλες (Kate Hudson και Anne Hathaway) αποφασίζουν να παντρευτούν την ίδια μέρα. Κι εκεί αρχίζει ο πόλεμος… Γιατί και οι δύο θέλουν να κάνουν τη δεξίωση στον ίδιο χώρο, να έχουν τους ίδιους καλεσμένους και πάει λέγοντας. Αρχίζουν λοιπόν να βάζουν διάφορες τρικλοποδιές η μία στην άλλη. Πλάκα έχει..

Τα νυφικά: Και τα δύο υπέροχα, απο τη Vera Wang

4. Γάμος αλα Ελληνικά (My big fat Greek wedding) 2002

Σενάριο: Μια Ελληνοπούλα του Σικάγο, η Toula Portokalos (Nia Vardalos) γνωρίζει τον έρωτα στα μάτια ενός “ξένου” και γίνεται νύφη σε ενα σουπερ ντούπερ Ελληνικό γάμο με πολλές αστείες στιγμές. Η ταινία πήγε τόσο καλά στο εξωτερικό με αποτέλεσμα όσοι γνώριζα εκείνη τη χρονιά που ζούσα στο Παρίσι να με ρωτούν…”So you are Greek…Have you seen My big fat Greek wedding???”

Το νυφικό: Η σκηνή όπου φέρνουν όλες οι θείες και οι τρελλές ξαδέλφες το νυφικό στη νύφη είναι αξέχαστη. Το νυφικό της Τούλας παραδοσιακό, δαντελένιο με μανίκι μέχρι τον αγκώνα..

Οι γαμο-ταινίες είναι πολλές… Just Married, Wedding Crashers, 27 Φορέματα, The Wedding Planner, The wedding singer, Made of Honor… Και η λίστα συνεχίζεται….

Μια ωραία ιδέα για όσες παντρεύεστε το 2017 είναι να οργανώσετε μια μαραθώνια βραδιά ταινιών για εσάς και τις φίλες σας!!! Κάντε το και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας!

Φιλάκια πολλά,

Pink Cloud girls 

Αφήστε μια απάντηση