Πως να φυλάξετε και να διατηρήσετε το νυφικό σας μετά τον γάμο

Imperia

Παντρευτήκατε, περάσατε υπέροχα, ακούσατε τα καλύτερα σχόλια για το νυφικό σας, το οποίο και αγοράσατε! Συγχαρητήρια! Τι κάνετε όμως τώρα με το νυφικό σας; Πως το προστατεύετε ώστε να αντέξει μέχρι τη Χρυσή επέτειο του γάμου σας ή ακόμα καλύτερα μέχρι τον γάμο της κόρης σας;


Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνει η Pink Cloud και το νυφικό σας θα μείνει καινούργιο μια ζωή!

Βήμα 1ο: Το Πιο Σημαντικό!

Σχεδόν αμέσως μετά το γάμο πρέπει ήδη να έχετε κάνει την έρευνά σας για ένα εξειδικευμένο καθαριστήριο που θα επιμεληθεί το καθάρισμα του νυφικού σας.
Πολλές νύφες αμελούν αυτό το στάδιο, και περνάνε μήνες χωρίς να καθαρίσουν το νυφικό τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί λεκέδες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, να μην μπορούν να βγουν.
Τέτοιοι είναι:

α) το γρασίδι και η λάσπη, που συνήθως αφήνουν στάμπες στο τελείωμα του νυφικού, και προκαλούνται ιδιαίτερα όταν ο γάμος έχει γίνει στην εξοχή, σε κάποιο κτήμα ή εξωτερικό χώρο.

β) κόκκινο κρασί: πολύ συνήθης λεκές που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα από επαγγελματικό καθάρισμα ώστε να μην μείνει για πάντα. Πολύ συχνά, ενώ νομίζετε οτι το νυφικό σας δεν έχει λεκέ κρασιού, παρατηρούνται πολλές πιτσιλιές πάλι στις κάτω άκρες του νυφικού (στο τελείωμα της φούστας, στα εσωτερικά υφάσματά του κλπ).

Τονίζουμε οτι η έρευνα για επαγγελματικό καθαριστήριο νυφικών θα πρέπει να έχει γίνει κάποιες εβδομάδες πριν τον γάμο ώστε να μπορείτε άμεσα, ακόμα και την επόμενη μέρα του γάμου να το πάτε για καθάρισμα. Πολλά καθαριστήρια λένε οτι αναλαμβάνουν νυφικά, αλλά πολύ συχνά έχουμε ακούσει νύφες να παραπονιούνται για το αποτέλεσμά τους.

Επειδή μια φορά μπορεί να συμβεί το λάθος και να είναι μοιραίο, προτείνουμε να απευθυνθείτε στον οίκο νυφικών που αγοράσατε το νυφικό σας σχετικά με το αν υπάρχει πολιτική after-sales και πόσο κοστίζει. Για παράδειγμα, στη Pink Cloud όπως και σε άλλους οίκους παρέχεται μια τέτοια υπηρεσία. Κι αυτό γιατί ο οίκος νυφικών που σας παρείχε το νυφικό των ονείρων σας έχει συνήθως συνεργασία με τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους στην προστασία και ανανέωση των φορεμένων νυφικών.

Βήμα 2ο: Επιλέγοντας τη σωστή θήκη νυφικού


Έχοντας ήδη αγοράσει το νυφικό σας, πολύ πιθανόν να σας έδωσαν μια βαμβακερή -συνήθως λευκή- θήκη για να το φυλάξετε. Υπάρχει περίπτωση όμως και να μην σας έδωσαν κάτι.
Παραλαμβάνοντας το νυφικό σας από το καθαριστήριο, θα είναι τυλιγμένο σε πλαστική θήκη καθαριστηρίου. Αυτή θα πρέπει να την απομακρύνετε από το νυφικό σας γιατί μακροχρόνια το πλαστικό είναι που φέρνει την υγρασία στα ρούχα και μπορεί να προκαλέσει μούχλα. Δεν μιλάμε για 1 με 2 χρόνια φύλαξης, τότε φυσικά δεν θα πάθει τίποτα αν το νυφικό βρίσκεται σε πλαστική θήκη, αλλά για 25, 30 ακόμα και 60 χρόνια ζωής. Κάτι τέτοιο θα το επιτύχουμε μόνο αν το νυφικό μας είναι κλεισμένο καλά σε θήκη 100% βαμβακερή από λεπτό “χάρτινης υφής” ύφασμα, λευκό κατά προτίμηση γιατί δεν έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία από οποιοδήποτε οξύ.

Οπότε, ακόμα κι αν από τον οίκο νυφικών σας έχουν δώσει θήκη και αυτή είναι από πολυέστερ, συνθετική δηλαδή, θα πρέπει να την απομακρύνετε και να βρείτε μια θήκη φιλική προς το ευαίσθητο ύφασμα του υπέροχου νυφικού που σας ανήκει για μια ζωή!

Προσοχή: το νυφικό δεν χρειάζεται να είναι κλεισμένο αεροστεγώς γιατί έτσι το ύφασμά του δεν θα αναπνέει και μπορεί εύκολα να κιτρινίσει με τον καιρό!

Θήκη νυφικών Pink Cloud

Βήμα 3ο: Η φύλαξη του νυφικού


Αφού πήρατε το νυφικό και το τοποθετήσατε στη θήκη νυφικού με σωστές προδιαγραφές, πρέπει να βρείτε χώρο στο σπίτι σας για τη φύλαξή του. Μπορεί να είναι μια θέση στη ντουλάπα σας όπου θα είναι κρεμασμένο, ή ακόμα κάτω από το κρεβάτι σας (αν αυτό διαθέτει χώρο φύλαξης), στο πατάρι της ντουλάπας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο. Το σημαντικό είναι να μην πατηθεί από βαριά αντικείμενα και να έχει τον απαιτούμενο χώρο ώστε να μην τσαλακωθεί αρκετά.

Επίσης, απο τη στιγμή που θα το αποθηκεύσετε στο σπίτι σας, καλό είναι να μην ανοίγετε συχνά τη θήκη και να το “ψαχουλεύετε” γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να το λερώσετε με τα χέρια σας ή να το εκθέσετε σε εξωτερικούς παράγοντες όπως τη σκόνη του σπιτιού, τρίχες κλπ.

Όποτε λοιπόν θέλετε να το δείξετε σε κάποιον ή να το θαυμάσετε εσείς η ίδια, φροντίστε να έχετε σαπουνίσει καλά τα χέρια σας πρώτα, αλλά και να μην έχετε φορέσει κάποια κρέμα ή body oil γιατί αυτό μπορεί να μεταφερθεί στο νυφικό χωρίς να φαίνεται και με το χρόνο να προκαλέσει κιτρινίλες.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και είμαστε σίγουρες οτι ακόμα και στην ανανέωση των όρκων σας μετά από 30 χρόνια γάμου το νυφικό σας θα παραμένει σαν καινούργιο και..γιατί οχι; θα το ξαναφορέσετε τότε!!

Φιλιά πολλά,

Pink Cloud Girls

Αφήστε μια απάντηση