Ιδέες για ανοιξιάτικους γάμους! Ένας οικολογικός γάμος…

jenny

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να προετοιμάσετε τον υπέροχο ανοιξιάτικο γάμο σας. Γιατί οχι να μην είναι ένας οικολογικός γάμος; Είτε παντρεύεστε τέλη Απριλίου, είτε τον Μάιο, έχετε αρκετό χρόνο για να φροντίσετε και τη παραμικρή λεπτομέρεια. Ένας γάμος την άνοιξη έχει…πολλά ατού στο μανίκι του.. Την ανθισμένη φύση, που σημαίνει οτι μπορεί κανείς να βρεί όλα σχεδόν τα λουλούδια για τη γαμήλια διακόσμηση, τον ωραίο και δροσερό καιρό που σημαίνει οτι μπορείτε να φορέσετε άνετα οποιοδήποτε νυφικό σας αρέσει, είτε είναι από σατέν ή mikado είτε από αέρινη μουσελίνα, την χαρούμενη ανοιξιάτικη διάθεση του κόσμου…. Ας δούμε όμως αναλυτικά κάποιες προτάσεις για ενα αξέχαστο, πρωτότυπο γάμο την άνοιξη!

A. Χρώμα γάμου

Έχοντας όλη τη φύση στα πόδια σας, μπορείτε και να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα για να πρωτοστατήσει στον γάμο σας. Αυτό που θα προτείναμε εμείς είναι το έντονο κίτρινο. Είναι ένα χρώμα καθαρά ανοιξιάτικο που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά λουλούδια (κι οχι μόνο ηλιοτρόπια). Επίσης, ένα άλλο χρώμα θα μπορούσε να είναι το κοραλί σε συνδυασμό με το γκρί ή το aqua, (το ανοιχτό τυρκουάζ), που φαίνονται σαν τα κυρίαρχα χρώματα για το 2017, ώστε να δώσετε ενα πιο ρομαντικό, ανάλαφρο τόνο στον γάμο σας.

Β. Στυλ γάμου

Είτε επιλέξετε ο γάμος σας να γίνει στην πόλη, είτε στην ύπαιθρο, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα τερτίπια του καιρού. Την άνοιξη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέχει, ειδικά τις βραδινές ώρες. Το ιδανικό είναι το κέντρο που θα κλείσετε για τη δεξίωσή σας να έχει και εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο, ώστε να αποφασίσετε ανάλογα τις τελευταίες μέρες, όταν θα γνωρίζετε τα προγνωστικά του καιρού.

Μια ιδέα που προτείνουμε είναι να γίνει ο γάμος σε ενα αγροτόπι. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια έκταση γης στην ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα ένα αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας. Ακόμα θα μπορούσε να είναι ο χώρος έξω απο την εκκλησία που θα βρίσκεται έξω απο κατοικημένη περιοχή (ξωκλήσι). Επίσης, θα μπορούσε να είναι ενα απο αυτά τα οργανωμένα κτήματα που διατίθενται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις κι έχουν και παρεκκλήσια. Κάτι τέτοιο δεν θα το προτείναμε, καθαρά λόγω προσωπικών προτιμήσεων. (είναι αρκετά συνηθισμένο και υπερεκτιμημένο στις μέρες μας, σίγουρα όμως είναι κάτι αρκετά εύκολο να οργανώσει κανείς).

Ο λόγος που προτείνουμε την ύπαιθρο είναι γιατί θα βρίσκεται στα καλύτερά της. Ανθισμένες αμυγδαλιές, λουλούδια παντού, υπέροχες μυρωδιές… Πως όμως μπορείτε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα; Είναι στο χέρι σας να εκμεταλλευτείτε έξυπνα ό,τι σας προσφέρει η φύση απλόχερα. Δεν χρειάζεται να δώσετε μια περιουσία στο ανθοπωλείο για την διακόσμηση, ούτε να συμβάλετε στο κόψιμο των λουλουδιών τα οποία μετά την δική σας τελετή, δυστυχώς θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Αν υπάρχει ενα δέντρο κοντά στο ξωκλήσι, κρεμάστε του χρωματιστές κορδέλες… Ή, μπορείτε να φέρετε πραγματικές γλάστρες με λουλούδια και μικρά δεντράκια στο χρώμα του γάμου, ώστε να δημιουργήσετε ενα διάδρομο μέχρι την εκκλησία. Πολύ ωραία λουλούδια είναι οι χρωματιστές φρέζες, οι ντάλιες… Διάδρομος μπορεί να δημιουργηθεί έξυπνα και με λίγα ροδοπέταλα στο χρώμα του γάμου.

 

Jensen_Anderson_Rayna_McGinnis_Photography_091copy_low
photo by Jensen Anderson Reyna Mc Guinnis Photography
Γ. Νυφικό

Μιας και μιλάμε για οικολογικό γάμο, το νυφικό που θα φορέσετε πρέπει να.. σέβεται το περιβάλλον. Στην Pink Cloud υπάρχουν νυφικά από 100% βαμβάκι ή μετάξι.

Σίγουρα μια λινή sur mesure δημιουργία ή μια χαλαρή δημιουργία από 100% οργανικό βαμβάκι θα έκλεβε την παράσταση!

Η επιλογή του crop top με συνοδεία φούστας μακριάς ή midi, ακούγεται τέλεια για αυτόν τον χαλαρό, οικολογικό γάμο! Επίσης μια λινή χαλαρή παντελόνα με τοπάκι θα ήταν μια άκρως οικολογική διαφορετική πρόταση!

jenny
Νυφικό pink Cloud από βαμβακερή δαντέλα σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.

Επειδή ελάχιστες Ελληνίδες θα τολμούσαν να φορέσουν ενα λινό νυφικό-παντελόνα, έχουμε να προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις εξίσου ανάλαφρες και εντυπωσιακές, όπως για παράδειγμα μια sur mesure δημιουργία crop top από δαντέλα και φούστα από ανάλαφρη και αέρινη μουσελίνα.

νυφικά για πολιτικό γάμο
Η νύφη μας Ματίνα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον με υπέροχο natural look και νυφικό pink cloud

 

Όποιο νυφικό κι αν επιλέξετε, φροντίστε να το συνδυάσετε με τα κατάλληλα αξεσουάρ, όπως μια χειροποίητη κουαφ με μεταξωτά λουλούδια στα μαλλιά,  κορσάζ απο γαλλική δαντέλα, ή πρωτότυπα κοσμήματα που θα συμπληρώσουν την εμφάνισή σας. Όσο για τα παπούτσια σας, αυτά δεν θα πρέπει να έχουν μεγάλο τακούνι μιας και θα πατάτε σε γρασίδι. Φροντίστε να είναι άνετα ώστε να μπορείτε να περάσετε πολλές ώρες φορώντας τα! Αν ο γάμος σας έχει χρώμα το κίτρινο ή το κοραλί με γκρί σκεφτείτε να προσθέστε μια ανάλογη λεπτομέρεια στα αξεσουάρ του νυφικού, ή σε εσάς η οποία θα συνδυαστεί με το αντίστοιχο παπούτσι.

 

photo by longawaypix.com
Photo by Hayne Photographers

 

Δ. Μπομπονιέρες

Όσο για τις μπομπονιέρες, θα πρέπει κι αυτές να είναι οικολογικές, δηλαδή να μην είναι φτιαγμένες απο συνθετικά υλικά. Μια ωραία ιδέα θα ήταν μια δετή μπομπονιέρα με φυσικό 100% λινό πανί τυλιγμένη με κίτρινη σατέν κορδέλα. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφία της συγκεκριμένης μπομπονιέρας γιατί μόλις τη σκεφτήκαμε! Κι αυτή είναι η μαγεία με τις μπομπονιέρες. Μπορείς να δημιουργήσεις ανάλογα με τη φαντασία σου και να πρωτοτυπήσεις! Μια άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάκι απο ανακυκλωμένο craft χαρτί που θα στολιστεί με κίτρινη κορδέλα, ενώ επάνω θα γράψετε το ευχαριστήριο μήνυμά σας στους καλεσμένους σας.

πύλινη μπομπονιέρα γάμου ρεσώ αγάπη, χαρά ευτυχία
πήλινη μπομπονιέρα γάμου ρεσώ αγάπη, χαρά ευτυχία

ένα χρηστικό αντικείμενο από φυσικό πηλό που σέβεται τη φύση και δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια το επόμενο λεπτό…

μπομπονιέρα γάμου
μπομπονιέρα κουτάκι craft με βαμβακερή δαντέλα

Ε. Προσκλησεις

Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ανακυκλωμένο χαρτί για τα προσκλητήριά σας ή ακόμα να μη χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτί και να στείλετε CD με ηχογραφημένο το μήνυμά σας!

Μια όμορφη επιλογή από τα προσκλητήρια που θα βρείτε στη pink cloud είναι από craft χαρτί που δίνει την αίσθηση του ανακυκλωμένου, με minimal γιορτινή αισθητική.

προσκλητήριο γάμου από craft χαρτί
προσκλητήριο από craft χαρτί σε minimal eco-friendly αισθητική

Τέλος, ελπίζουμε στον οικολογικό σας γάμο να προσπαθήσετε όσο το δυνατόν να περιορίσετε τη χρήση πλαστικού. Για παράδειγμα, θα ήταν κρίμα να έχετε πλαστικά πιάτα και ποτήρια, πλαστικές γλάστρες για τα λουλούδια σας, ή μπομπονιέρες απο συνθετικά υλικά!

Καλή επιτυχία με την οργάνωση του γάμου σας και… εμείς είμαστε εδώ για να σας δίνουμε ιδέες!

Πολλά φιλιά,

Pink Cloud

Αφήστε μια απάντηση